Video Montage
Een van de, misschien wel het belangrijkste aspect van een goede video maken.

In de Filmwereld wordt vaak met de term ‘Fix it in post’ gegrapt. Waarmee wordt bedoelt dat er in post productie, de montage, de video van alle ellende wordt hersteld. Slecht belichting, ruisende audio, schokkend beeld of saai verhaal. In the end the edit will make it or break it.

Investeren in een goede montage voor video is dus geen gekke keus, maar doe je dit in huis of besteed je het uit? Hieronder drie redenen om het uit te besteden.

  1. Tijd is geld.. Heb je op de werkvloer geen persoon die zich dagelijks bezighoud met het bewerken van video’s dan is de keuze een makkelijke rekensom. Het monteren van video’s kan een enorm tijdrovende klus zijn. Weet je niet wat de juiste sneltoetsen zijn, heb je geen idee welke functies er zijn, heb je niet de juiste hardware of heb je geen structuur in de workflow van je edit? Reken dan maar dat je 4 tot 5 keer zo traag werkt als een ervaren video editor. En dan niet te spreken over het verschil in kwaliteit. 
  2. Afhankelijk van de gewenste videokwaliteit moeten er geïnvesteerd worden in de juiste equipment. Denk hierbij aan een sterke computer. Zeker als je met 4k footage aan de gang wil. Een gekalibreerd beeldscherm als je zeker wil zijn dat de kleuren kloppen. Dan de nodige software, muziek licencing en de camera zelf. Een telefoon is tegenwoordig al snel voldoende. Tot slot is audio heel belangrijk misschien belangrijker dan de videokwaliteit zelf. Slechte audio kan een eneorme dealbreaker zijn, vergeet daar zeker niet in te investeren.
  3. Zoals hierboven wellicht al een beetje is doorgeschemerd is videomontage een vak apart. En door de continue ontwikkeling van technologie en internet trends is de vereiste kennis op het gebied van videoproductie ook constant in vernieuwing. Wat zijn geschikte video formats, Wat zijn de beste instellingen voor het renderen van een video, hoelang moet een video zijn? En wat zijn de absolute do’s en donts? Om deze kennis enigszins op peil te houden is het van belang dat je verdiept in de nieuwe ontwikkelingen en experimenteert met de nieuwe mogelijkheden. Kortom je moet welwillend zijn om er tijd in te investeren.

Samengevat.

Beheers je zelf niet de nodige video montage skills, software en hardware besteed de video montage dan uit. Heb je geen dedicated video editing persoon in je team? Besteed het dan uit. Matige footage met een goede edit kan wonderen doen, maar goede footage met een matige edit is 100% zonde.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *